Προσθετική

Ακίνητη Προσθετική

Στεφάνες (θήκες) δοντιών

Είναι η αποκατάσταση που καλύπτει ολόκληρη τη μασητική επιφάνεια αλλά και τις πλευρικές επιφάνειες του δοντιού και προστατεύει από πιθανό κάταγμα δοντιού κατά τη μάσηση.

Σε πολύ κατεστραμμένα δόντια μπορεί να χρειαστεί ενδοδοντική θεραπεία και τοποθέτηση ενδοριζικού άξονα.

Βεβαίως και πρέπει να φροντίζουμε να συμπληρώνουμε τα ελλείποντα δόντια για τους παρακάτω λόγους :

– Για αισθητικούς λόγους.

– Για να εμποδίσουμε τα παρακείμενα δόντια  να γείρουν προς το χώρο του ελλείποντος δοντιού, γιατί εξελικτικά κινδυνεύουν και αυτά με εξαγωγή.

– Για να εμποδίσουμε την εξέλιξη ουλίτιδας ή περιοδοντίτιδας και τερηδόνας από την ενσφήνωση των τροφών στο κενό χώρο.

Γέφυρες δοντιών

Είναι μία ακίνητη προσθετική εργασία που αντικαθιστά ένα η περισσότερα ελλείποντα και στηρίζεται σε δύο τουλάχιστον παρακείμενα φυσικά δόντια – στηρίγματα. Πιο μεγάλες σε έκταση γέφυρες μπορούν να γίνουν ανάλογα με τον αριθμό των δοντιών που έχουν αφαιρεθεί και των δοντιών που θα χρησιμοποιηθούν σαν στηρίγματα. Οι γέφυρες είναι σταθερά προσκολλημένες στα φυσικά δόντια, σε αντίθεση με τις κινητές οδοντοστοιχίες, οι οποίες αφαιρούνται και επανατοποθετούνται στο στόμα από τον ίδιο τον ασθενή.

Πλέον τα υλικά έχουν εξελιχθεί ιδιαίτερα οπότε ο οδοντίατρος έχει αρκετές εναλλακτικές που επικεντρώνονται στις μεταλλοκεραμικές και στις ολοκεραμικές αποκαταστασεις. Οι μεταλλοκεραμικές θήκες κατασκευάζονται από κράμα μετάλλων το οποίο επενδύεται εξωτερικά με πορσελάνη. Οι ολοκεραμικές θήκες κατασκευάζονται εξ ολοκλήρου από πορσελάνη γι’ αυτό και η αισθητική τους απόδοση δεν συγκρίνεται με αυτή των μεταλλοκεραμικών. Αποτελούν την ιδανική επιλογή εάν επιθυμούμε ένα απόλυτα φυσικό αποτέλεσμα. Εάν επιλέξουμε να έχουμε ολοκεραμικές θήκες στο στόμα μας, δε θα δούμε ποτέ να εμφανίζεται αυτή η μαύρη γραμμή ανάμεσα στα δόντια και στα ούλα διότι το μέταλλο απουσιάζει σε αυτές τις θήκες.

pexels cottonbro 6528851

Μεταλλοκεραμικές Στεφάνες

ΠΡΙΝ

ΜΕΤΑ

Ολοκεραμικές Στεφάνες

ΠΡΙΝ

ΜΕΤΑ

Χυτό Κολόβωμα και στεφάνη Μ/Κ με πορσελάνη

ΠΡΙΝ

ΜΕΤΑ

Γέφυρες δοντιών

Είναι μία ακίνητη προσθετική εργασία που αντικαθιστά ένα η περισσότερα ελλείποντα και στηρίζεται σε δύο τουλάχιστον παρακείμενα φυσικά δόντια – στηρίγματα. Πιο μεγάλες σε έκταση γέφυρες μπορούν να γίνουν ανάλογα με τον αριθμό των δοντιών που έχουν αφαιρεθεί και των δοντιών που θα χρησιμοποιηθούν σαν στηρίγματα. Οι γέφυρες, είναι σταθερά προσκολλημένες στα φυσικά δόντια, σε αντίθεση με τις κινητές οδοντοστοιχίες, οι οποίες αφαιρούνται και επανατοποθετούνται στο στόμα από τον ίδιο τον ασθενή.

Πλέον τα υλικά έχουν εξελιχθεί ιδιαίτερα οπότε ο οδοντίατρος έχει αρκετές εναλλακτικές που επικεντρώνονται στις μεταλλοκεραμικές και στις ολοκεραμικές αποκαταστασεις. Οι μεταλλοκεραμικές θήκες κατασκευάζονται από κράμα μετάλλων το οποίο επενδύεται εξωτερικά με πορσελάνη. Οι ολοκεραμικές θήκες κατασκευάζονται εξ ολοκλήρου από πορσελάνη γι’ αυτό και η αισθητική τους απόδοση δεν συγκρίνεται με

αυτή των μεταλλοκεραμικών. Αποτελούν την ιδανική επιλογή εάν επιθυμούμε ένα απόλυτα φυσικό αποτέλεσμα. Εάν επιλέξουμε να έχουμε ολοκεραμικές θήκες στο στόμα μας δε θα δούμε ποτέ να εμφανίζεται αυτή η μαύρη γραμμή ανάμεσα στα δόντια και στα ούλα διότι το μέταλλο απουσιάζει σε αυτές τις θήκες.

Γέφυρα με κρεμαστό Μ/Κ με πορσελάνη

ΠΡΙΝ

ΜΕΤΑ

ΠΡΙΝ

ΜΕΤΑ

Ολοκεραμικές Γέφυρες

ΠΡΙΝ

ΜΕΤΑ

ΠΡΙΝ

ΜΕΤΑ

ΠΡΙΝ

ΜΕΤΑ

ΠΡΙΝ

ΜΕΤΑ

pexels karolina grabowska 6627526

Κινητή Προσθετική

Ολική Οδοντοστοιχία

Η ολική οδοντοστοιχία αντικαθιστά το σύνολο των δοντιών σας που λείπουν από το οδοντικό τόξο.

Ολική Οδοντοστοιχία επί εμφυτευμάτων (επένθετη)

Εφαρμόζει πάνω σε εμφυτεύματα και στην φατνιακή ακρολοφία. Για την άνω γνάθο απαιτούνται 2–4  εμφυτεύματα και για την κάτω γνάθο απαιτούνται τουλάχιστον 2 εμφυτεύματα για την ικανοποιητική στήριξη και τη λειτουργική συγκράτηση της οδοντοστοιχίας.

Μερική Οδοντοστοιχία με μεταλλικά άγκιστρα

Αντικαθιστά τα ελλείποντα δόντια και στηρίζεται στα φυσικά δόντια με μεταλλικά ή ακρυλικά άγκιστρα.

Μερική Οδοντοστοιχία με συνδέσμους ακριβείας

Αντικαθιστά τα ελλείποντα δόντια και στηρίζεται σε στεφάνες με ειδικούς συνδέσμους ακριβείας ή σε τηλεσκοπικές στεφάνες.

Επιεμφυτευματική επένθετη με μπάρα

ΠΡΙΝ

ΜΕΤΑ

ΠΡΙΝ

ΜΕΤΑ

Επένθετη οδοντοστοιχία με τηλεσκοπική στεφάνη

ΠΡΙΝ

ΜΕΤΑ

Μερική Οδοντοστοιχία με άγκιστρα- σύνδεσμοι

Κλείστε το ραντεβού σας σήμερα